Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren!
* Gelieve alle velden in te vullen aub.

Historiek Nieuwkuis De Wind

1965
Nieuwkuis De Wind is opgestart in 1965 door Raphaël en Maria Dewaele-Windels. Door het samenvoegen van delen van de achternamen ontstond de naam ´De Wind´.
1992
In juli 1992 werd de zaak overgelaten aan zoon Frank en werd de traditie van service en kwaliteit doorgegeven.
2004
Sedert juni 2004 bieden we een nieuwe dienst aan, namelijk het strijken van uw wasgoed met dienstencheques als betaalmiddel. Bij ons wordt er professioneel gestreken met de beste apparatuur. Ook in het strijken en afwerken van kledij hebben we 42 jaar vakmanschap. Niet iedereen kan deze ervaring voorleggen. De klant is er zeker bij gebaat!!! Eens je onze service hebt geprobeerd, wil je niets anders meer. Enkel uw vrije tijd stijgt en niet meer uw strijk.
2006
In 2006 zijn er verbeteringen aangebracht door de afdeling droogkuis en de afdeling natreiniging van elkaar te scheiden. We zoeken steeds naar innoverende technieken opdat het bedrijf zou kunnen blijven groeien. Wijzelf zijn er zeker bij gebaat, maar vooral de klant krijgt steeds betere service en kwaliteit van reiniging en afwerking. En dit is tenslotte ons doel: de perfectie nastreven...
2008
Op 1 april 2008 is de zaak overgegaan op vennootschap Bvba De Wind.
2010
Gedurende de krokusvakantie 2010 werd de winkel na 24 jaar dienst vernieuwd. Steeds willen we een meerwaarde bieden, zodat de klant nog meer kan genieten van het gemak, de service en het comfort bij Nieuwkuis De Wind. Daarom werd een automatische schuifdeur geplaatst en een grotere toonbank, waar wij met 2 mensen de klanten kunnen bedienen. Ook ons software-systeem wordt nog meer geoptimaliseerd. De winkel werd natuurlijk volledig opgefrist. U bent bij ons van harte welkom.
In dezelfde periode werd ook de technologie van de nieuwkuismachine aangescherpt door de allernieuwste generatie van nieuwkuismachine aan te kopen. Er werd ook nieuwe apparatuur aangekocht voor de afwerking van uw kledingstukken.
2013
Sinds 14 februari 2013 werken we met een voorsorteersysteem (Polymark/Metalprogetti/Elgetex) die, volledig geautomatiseerd, alle kledingstukken klant per klant bij elkaar hangt. Ook werd ons machinepark uitgebreid met een nieuwe stoomketel op aardgas van Jumag.
2016
Sinds 2016 maken wij ook gebruik van een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel HiGlo. HiGlo is een oplosmiddel dat is opgebouwd uit speciale koolwaterstoffen. Het middel is vrij van halogenen als chloor.
2017
Eind 2017 ervaarden wij niet langer dienstencheques. De strijkdienst blijft bestaan.
2018
In 2018 schakelen wij over naar een wasserij in eigen beheer.