Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren!
* Gelieve alle velden in te vullen aub.

Machinepark

Wij zijn een modern en milieuvriendelijk bedrijf met heel recente investeringen in het machinepark.

Onze reinigingsmachine is van Duitse makelij en net als de rest van ons machinepark zijn we bekend om ons innoverend, en milieuvriendelijk karakter!
Sinds 14 februari 2013 werken we met een voorsorteersysteem (Polymark/Metalprogetti/Elgetex) die, volledig geautomatiseerd, alle kledingstukken klant per klant bij elkaar hangt. De kledingstukken worden ingelezen met een barcode. Wanneer alle stukken van een klant volledig zijn, worden de stukken van de voorsorteerband afgeladen en verpakt. Deze werkwijze sluit eventuele foute handelingen uit, zodoende is dit een meerwaarde voor het bedrijf en klant.

We hebben Callens-EMK op 20/12/2012 de opdracht gegeven om een nieuwe stoomketel te plaatsen. Deze stoomketel op aardgas vervangt de bestaande installatie die werkte op stookolie. Door deze vernieuwing zullen we een zuiniger verbruik en een beter rendemant verkrijgen, wat alweer het milieu ten goede komt. De uitvoering is voorzien in de maand augustus.

In 2006 is er een grote verbouwing gebeurd in de werkplaats. Het was de bedoeling om het natreinigingssysteem verder uit te bouwen. Bij natreiniging wordt het textiel met water behandeld onder een lichte mechanische beweging die gestuurd is met een frequentiemotor. De aangewende produkten bieden optimale bescherming voor het textiel. Door deze toepassing kan er meer kledij en overgordijnen in water behandeld worden, waardoor we betere en frissere resultaten verkrijgen (en dit zonder apretverlies). Door een 2de natreinigingssysteem te plaatsen kunnen we eveneens meer capaciteit aan en kunnen we de capaciteit in de droogkuis verminderen. Hierdoor moeten minder milieukosten betaald worden. Dit is ook één van de redenen voor de investeringen, maar vooral het frisse resultaat is onze troef en daarmee is terug de klant gebaat.

Bijgevolg drijven we ons milieuvriendelijk en innoverend karakter verder door. We zijn dan ook één van de voorlopers in België (sedert 1997) om op zo een schaal gebruik te maken van deze natreiniging. Onze klanten zijn alvast heel tevreden met het resultaat.

Sinds 2016 maken wij ook gebruik van een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel HiGlo. HiGlo is een oplosmiddel dat is opgebouwd uit speciale koolwaterstoffen. Het middel is vrij van halogenen als chloor.
Begin 2018 zullen wij beschikken over een wasserij in eigen beheer.

overzicht merken
böwe textiel reiniging miele ipso barbanti fimas jumag metalprogetti Laco Domus