Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren!
* Gelieve alle velden in te vullen aub.

Nieuwkuis De Wind - Tips

Uw seizoenskledij hangt steeds voor een bepaalde tijd in de kast. Uw kledingstukken hangen het best in een donkere kast, afgesloten van het licht, want lichtinwerking kan voor vergeling zorgen( lichtgekleurde goederen), ofwel voor onttrekking van de kleuren(donkere stukken). Het vergelen van de goederen wordt tevens versterkt door de plastiekhoes over de stukken te laten hangen. We raden u dan ook sterk aan deze plastiekhoezen altijd te verwijderen bij het thuiskomen. Zelfs uw skikledij kan na een zomer weg te liggen in de plastiekhoes vergelen en zelfs zijn waterdicht-vermogen verliezen. En dat is toch zeker niet de bedoeling.

Laat uw gedragen kledij geen 2 maanden liggen. Aan de kraag kan er bijvoorbeeld vergeling optreden of bepaalde vlekken kunnen zich vastzetten in de vezel. Breng deze goederen op tijd binnen om te reinigen, dan kunnen we u deze stukken vlekkeloos afleveren.

Hoe knoop ik een das? Klik hier voor een overzichtelijke afbeelding!

Blijf niet urenlang strijken, maar laat dit over aan professionnelen. Nu kan dit zelfs goedkoop via de dienstencheques. U betaalt slechts 1 dienstencheque(=€9) voor 6 hemden. Dit bedrag mag tevens in mindering gebracht worden via de belastingsaangifte. We spoelen de hemden met een speciale hemdenfinisher, waardoor de hemden een betere grip krijgen. Kwaliteit troef. Probeer het, u zult versteld staan van het resultaat.

Er is een groot verschil van betekenis in de woorden 'waterafstotend' en 'waterdicht'. Bij nieuwkuis De Wind kan men de kledij waterafstotend maken. Waterdicht kan enkel in het geval bij skikledij en/of motorkledij waarbij de naden met een speciale strip zijn afgesloten. Deze kleefstrip zorgt ervoor dat er geen water kan doorsijpelen via de naden. Bij een goed waterfafstotend effect parelt het water van het textiel. Bij waterdichte stukken is het meestal een coating of lining, met afgeplakte naden, die optimale waterdichtheid kan garanderen.

Indien u een vlek hebt, is het best deze niet te bewerken vooraleer uw textielreiniger(056/601035) te hebben gevraagd om advies.

Rode wijnvlekken worden nog steeds veel te veel bewerkt met zout. Dit is uit den boze. Hooguit mag rode wijn overgoten worden met een droge witte wijn, dit kan nog versterkt worden door een licht parelend water. Zeker op tapijten is het nadrogen van groot belang. Een haardroger kan soelaas bieden, er moet dan geblazen worden van de buitenrand naar binnen toe.